Gå till innehållet

 

 

 

Barfota fötter på stengolv

Skaffa fjärrvärme - anslut till ett fast pris

Funderar du på att skaffa fjärrvärme till huset? Toppen, då har du kommit rätt! Nedan hittar du fyra fördelar med fjärrvärme. Du kan även fylla i förmuläret för intresseanmälan så återkommer vi till dig. 

Anslut fjärrvärme till fast pris

Vi erbjuder anslutning av villor till vårt fjärrvärmenät inom Västerås, Hallstahammar och Surahammar kommun. Priset för anslutning är 110 000 kronor inklusive moms. Då ingår nya generationens fjärrvärmecentral med smarta funktioner för lättskött och driftsäker värme.

Pris efter ROT-avdrag* 95 000 kronor inklusive moms.

Meddela oss att du är intresserad av att ansluta fjärrvärme via formuläret nedan eller kontakta vårt Kundcenter på telefon 021-39 50 50. Vi kommer då utreda hur vi går vidare med anslutningen.

*Huset måste vara äldre än fem år för att du ska kunna nyttja ROT-avdrag.

Fyra fördelar med fjärrvärme

1. Enkelt och bekvämt

Fjärrvärme kräver minimalt med tillsyn och driftsäkerheten är mycket hög. Med fjärrvärme får du en jämn och behaglig värme och obegränsat med varmvatten. Alla i familjen kan duscha efter varandra utan att någon riskerar en kalldusch.

2. Lokalproducerat och klimatsmart

Vi producerar vår fjärrvärme i Kraftvärmeverket i Västerås. Men vi har även mindre produktion i Köping, Virsbo och Surahammar. Vi använder enbart förnybara- och återvunna bränslen. Det är restprodukter från traktens skog och återbruk som inte kan användas till annat. Vi använder även avfall från regionen och utvalda leverantörer. Det är bra för klimatet!

3. Prisvärt

Underhållskostnaderna är låga eftersom fjärrvärmen använder beprövad och okomplicerad teknik - du riskerar alltså inte att få några obehagliga överraskningar. Fjärrvärmen klarar även hela värmebehovet för ditt hushåll, du behöver inte köpa till någon extra el för uppvärmning. Det kan vara en trygghet när elpriserna är höga, särskilt på vintern. Installationskostnaden för fjärrvärme är också låg jämfört med till exempel att borra för bergvärme vilket gör fjärrvärme till ett prisvärt alternativ.

4. Styr värmen med appen

Om du har en modern värmeväxlare samt Serviceavtal smart kan du enkelt hålla koll på och anpassa värmen i din bostad via din mobil. Smidigare och enklare än så blir det inte!

Hur går det till att ansluta fjärrvärme?

Det är enkelt att ansluta fjärrvärme både till befintliga fastigheter och nybyggda. Om det finns fjärrvärmeledningar i närheten av huset går det både fort och smidigt att ansluta sig. Läs hur det går till steg för steg på Så här går det till att ansluta fjärrvärme.

Vill du läsa om ännu fler fördelar med fjärrvärme - här finns fler fördelar. 

Intresseanmälan för fjärrvärme

 

 • I priset ingår
  • Nya generationens fjärrvärmecentral med möjlighet att teckna Serviceavtal Smart inklusive fjärrstyrning av din värme med mobiltelefonen. Fjärrvärmecentralen täcker värmebehovet för en normalvilla (20 kW) och har 2 års garanti från godkänd slutbesiktning.

  • Material och arbete för en fungerande anslutning till vårt fjärrvärmenät. Eventuellt tillkommande kostnader offereras separat, se tillval.

  • Schakt och ledningsarbete med grovåterställning av tomtmark efter grävarbete.

  • Eventuell håltagning i husgrund.

  • VVS arbeten för inkoppling och inomhusledning upp till 2 meter.

  • Idrifttagning/inställning av fjärrvärmecentralen samt utbildning i dess funktioner.

  Tillval

  Exempel på tillkommande kostnader som offereras separat:

  • Demontering och bortforsling av befintlig elpanna, oljepanna/pelletspanna eller oljetank/akumulatortank.

  • Konvertering av elradiatorer till vattenburen värme.

  • Inomhusledning utöver 2 meter.

  • Temperaturgivare inklusive installation i de fall befintliga saknas.
 • Förutsättningar
  • Att ledningsdragning från anslutningspunkt till husvägg är max 15 meter. Kostnad per meter för överstigande ledningsdragning tillkommer 5 000 kr/m. eller 4 160 kr efter ROT-avdrag.

  • Att vattenburet värmesystem finns i fastigheten. Konvertering offereras separat.

  • Bergschakt ingår ej.

  • Sanering av asbest i förekommande fall kan utföras av Mälarenergi. Fakturering sker separat efter utfört arbete.

   

 • Villkor

  Anslutningsavgiften betalas när fjärrvärmen är inkopplad och klar. Debitering för energiförbrukning faktureras månadsvis.

  Anslutning och leverans av fjärrvärme från Mälarenergi följer de branschgemensamma allmänna villkoren för fjärrvärmeleveranser till konsumenter.