Gå till innehållet

Välkommen till din intervju!

Vad roligt att du vill jobba hos oss!

Innan vi ses vill vi att du läser igenom informationen vi samlat på denna sida – så har vi något att utgå ifrån under intervjun.

Vi ser fram emot att träffa dig!

 • Om Mälarenergi

  Efter 160 år står vi inför vår största utmaning – att anpassa verksamheten så vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Våra energi- vatten och bredbandslösningar är en viktig del i samhällets infrastruktur och kommer vara det lång tid framöver. Vi lovar därför att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035 genom att jobba hårade med innovation och hållbarhet. Tillsammans skapar vi en värld av möjligheter för alla som lever och verkar i Mälardalen.

  Mälarenergi ägs av Västerås stad och omsätter ca 3,2 miljarder årligen. Vårt huvudkontor ligger i Västerås, Här sitter vi tillsammans med Mimer, VafabMiljö och Trafikverket. Vi är ungefär 700 medarbetare och vår vd heter Niklas Gunnar.

  Mälarenergis organisation

  Vd över hela koncernen är Niklas Gunnar. Som stöd för organisationen finns fyra funktioner - Affärsstöd med avdelningarna: Finans, Inköp och Fastighet, HR & Hållbarhet med avdelningarna: HR, Hållbarhet och Säkerhet, Varumärke & Kommunikation och Strategi & Utveckling med avdelningarna: Affärs- och Verksamhetsutveckling, IT-utveckling och IT-drift. Vi har två affärsområden: Värme och Marknad & Försäljning. Mälarenergi har tre dotterbolag som drivs av egna vd:ar och där ägarskapet för bolaget är delat med andra kommuner. Dom är Mälarenergi Vatten, Mälarenergi Elnät och Fibra.

  Vision, uppdrag och kärnvärden

  Mälarenergis uppdrag är att:

  Tillsammans med kunder och partners driver vi den hållbara tillväxten framåt. Här och nu.

  Våra energi- och infrastrukturlösningar skapar förutsättningar för ett resurseffektivt samhälle. Dygnet runt, året om.

  Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

  Genom vårt uppdrag arbetar vi alla tillsammans mot vår vision: En värld där vi tillsammans lever och verkar helt utan klimatpåverkan.

  För att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035 jobbar vi utifrån våra tre kärnvärden, HållbarhetInnovation och Tillsammans.

  Hållbarhet
  Vårt hållbarhetsarbete är integrerat i alla led och påverkar vårt arbete och alla beslut vi tar.

  Innovation
  Genom innovation hittar vi nya lösningar och utvecklar vårt erbjudande.

  Tillsammans
  Vi arbetar tillsammans med andra för att åstadkomma förändring och leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035.

 • Viktig information

 • Inför intervjun
  • När vi håller intervjuer använder vi oss av något som kallas kompetensbaserad intervjuteknik. Enkelt förklarat handlar det främst om att vi tror på vikten av att dina personliga egenskaper matchar väl med jobbet du söker. Därför är det i huvudsak dessa utvalda personliga egenskaper som vi kommer att fokusera på i intervjun. Du kommer snabbt märka att vi är nyfikna på att höra mer om situationer och tillfällen du varit med om tidigare, där du har använt dig av dessa olika egenskaper.

  • Förbered dig genom att i förhand tänka ut olika situationer då du användt dig av de personliga egenskaper som lyfts fram i jobbannonsen. Känner du inte att du har några bra exempel? Kom ihåg att det är bättre med något än inget alls. Vi ser helst att du kommer med exempel från arbetslivet, men saknar du arbetslivserfarenhet kan du kanske ta ett exempel från ett grupparbete i skolan eller från föreningslivet? Dyker det upp en fråga som du inte förberett dig på, ta dig tid och tänk igenom ditt svar. Rekryteraren förväntar sig inte att du ska svara på sekunden.

    

 • Förmåner på Mälarenergi

  Bland förmånerna kan nämnas friskvårdsbidrag på 3000 kr/år, möjlighet att leasa en bil till en månadskostnad samt arbetstidskonto som gör att du får 63 timmar per år att ta ut som du vill. (Observera att dessa timmar endast delas ut om din anställning startar 1/1.)

  Läs mer om förmåner för dig som anställd

 • Intervjuer

  För närvarande har vi både fysiska intervjuer och digitala intervjuer via Teams. Om du inte har använt Teams tidigare kan du besöka information om Teams.

 • Säkerhetsintervju

  Mälarenergikoncernen är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och omfattas därför av säkerhetsskyddslagen (2018:585). Det innebär att alla som deltar i säkerhetsklassat arbete eller tar del av säkerhetsklassificerade uppgifter inom koncernen är inplacerad i säkerhetsklass. Om just din befattning är säkerhetsklassad kommer en säkerhetsprövning genomföras innan anställning och i den ingår följande delar:

  1. Bakgrundskontroll

  Säkerhetsintervju som innefattar bland annat:

  • Frågor om min familj, vänner och umgängeskrets.
  • Frågor om medverkan i kriminalitet eller kontakt med kriminella.
  • Frågor om utlandsresor eller längre utlandsvistelser.
  • Kontroll av betyg, intyg och referenser

  2. Registerkontroll, om säkerhetsklassen så kräver.

  Eventuella frågor gällande säkerhetsprövning skickas till registerkontroll@malarenergi.se

 • Hälsoundersökning

  De som går vidare som slutkandidater efter intervjuerna kommer att bli kallad till hälsoundersökning hos vår företagshälsovård. Vår rekryterare skickar mer information om det blir aktuellt.