Gå till innehållet

Välkommen till Mälarenergi

Kul att du valt att sommarjobba hos oss. För att du ska få en så bra start som möjligt vill vi att du läser igenom informationen vi samlat på denna sida och tittar på filmen om Mälarenergi.

Bra att veta inför sommarjobbet

Här har vi skrivit ner sådant som kan vara bra för dig att känna till. Hoppas att du kommer att trivas under din tid hos oss!

 • Handledare

  Din handledare på Mälarenergi kommer att kontakta dig för att bestämma var och när ni träffas den första arbetsdagen. Till den dagen vill vi också att du fyller i och tar med dig blanketten Anhöriguppgifter som du finner på denna sida. Blanketten lämnar du till din handledare.

 • Bank

  För att få din lön insatt på ditt bankkonto behöver du anmäla ditt kontonummer till Swedbank. Har du en kontoanslutning i Swedbanks kontoregister sedan tidigare? Då behöver du inte göra någonting. Du anmäler ditt kontonummer på Swedbanks hemsida (www.swedbank.se/kontoregister) och legitimerar dig med BankID. Saknar du BankID får du gå in på ett Swedbank kontor och ansluta ditt konto som lönen ska betalas ut till, ta med legitimation.

  Om du har ett utländskt konto måste du registrera dig på ett Swedbanks- eller Sparbanks kontor.

 • Skatt

  Vi drar 30 % i skatt om du inte lämnar in ett jämkningsbesked, som du ansöker om hos Skattemyndigheten www.skatteverket.se. Tjänar du mindre än 20 135 kr brutto på hela året behöver du inte betala någon skatt. Då skall en särskild blankett från skattemyndigheten fyllas i och skickas till Mälarenergis lönekontor.
  Vid eventuella frågor kontakta vårt lönekontor - lonekontoret@malarenergi.se

 • Försäkring

  I och med din anställning på Mälarenergi är du automatiskt försäkrad om en olycka skulle ske på arbetsplatsen.

 • Sjukfrånvaro

  Blir du sjuk vill vi att du så snart som möjligt ringer din handledare. Även lönekontoret behöver meddelas – dit räcker det att du mejlar när du har möjlighet till lonekontoret@malarenergi.se

  Ett läkarintyg ska inlämnas om sjukfrånvaron överskrider 7 kalenderdagar.

 • Droger och alkohol

  Alla som arbetar på Mälarenergi kan slumpvis bli utvalda till drogtest. Drogtesterna ingår som en del i vårt arbete med att förebygga risker, tillbud och skador på våra arbetsplatser. För mer information läs foldern om drogtester.

 • Lunch

  Vi har kylskåp och mikrovågsugn om du har matlåda. På Kraftvärmeverket och Navet finns också personalrestauranger, eventuellt kan de ha semesterstängt några veckor under sommaren.