Gå till innehållet
Meny

För dig som ska sommarjobba

Kul att du valt att sommarjobba hos oss på Mälarenergi. För att du ska få en så bra start som möjligt har vi samlat viktig och användbar information här.

Välkommen till Mälarenergi

Bra att veta inför sommarjobbet

Här har vi skrivit ner sådant som kan vara bra för dig att känna till.

Handledare

Din handledare på Mälarenergi kommer att kontakta dig för att bestämma var och när ni träffas den första arbetsdagen. Till den dagen vill vi också att du fyller i och tar med dig blanketten Anhöriguppgifter som du finner på denna sida. Blanketten lämnar du till din handledare.

Lön

Nordea sköter utbetalningen av din lön. Om du inte har konto där och vill ha pengarna insatta på någon annan bank, måste du själv kontakta Nordea och be dem hjälpa dig med en överföring till din bank. Om ändringen inte är gjord vid din första löneutbetalning kommer lönen på utbetalningsavi. Du anmäler ditt kontonummer på Nordeas hemsida och legitimerar dig med BankID.För att kunna anmäla ditt kontonummer behöver du fylla i ditt arbetsgivarnummer, se nedan, din mailadress samt ditt kontonummer.

  • Mälarenergi 647491
  • Elnät 647511
  • Fibra 647512

Lönen betalas ut i efterskott, dvs. den tid du arbetar i t ex juni kommer att betalas ut i juli. Utbetalningsdag är den 27:e i månaden (fredagen innan om det är en helg).

Semesterersättning på 12% betalas ut i samband med löneutbetalningen varje månad.

Skatt

Vi drar 30 % i skatt om du inte lämnar in ett jämkningsbesked, som du ansöker om hos Skattemyndigheten www.skatteverket.se. Tjänar du mindre än 20 008 kr brutto på hela året behöver du inte betala någon skatt. Då skall en särskild blankett från skattemyndigheten fyllas i och skickas till Mälarenergis lönekontor.
Vid eventuella frågor kontakta vårt lönekontor - lonekontoret@malarenergi.se

Försäkring

I och med din anställning på Mälarenergi är du automatiskt försäkrad om en olycka skulle ske på arbetsplatsen.

Sjukfrånvaro

Blir du sjuk vill vi att du så snart som möjligt ringer din handledare. Även lönekontoret behöver meddelas – dit räcker det att du mejlar när du har möjlighet till lonekontoret@malarenergi.se

Ett läkarintyg ska inlämnas om sjukfrånvaron överskrider 7 kalenderdagar.

Hur agerar Mälarenergi generellt kring Coronaviruset?

Droger och alkohol

Alla som arbetar på Mälarenergi kan slumpvis bli utvalda till drogtest. Drogtesterna ingår som en del i vårt arbete med att förebygga risker, tillbud och skador på våra arbetsplatser. För mer information läs foldern om drogtester.

Lunch

Vi har kylskåp och mikrovågsugn om du har matlåda. På Kraftvärmeverket och Navet finns också personalrestauranger, eventuellt kan de ha semesterstängt några veckor under sommaren.

Hoppas att du kommer att trivas under din tid hos oss!