Gå till innehållet

Välkommen till Mälarenergi

Vad kul att du ska sommarjobba hos oss i sommar. Vi ser fram emot att ta del av din energi och hör dina tankar och idéer. Tillsammans lär vi oss av varandra.

Vi kommer lära känna dig allt eftersom sommaren går men vi tänkte nu att du skulle få lära känna oss på Mälarenergi och vår organisation lite bättre.

 • Om Mälarenergi

  Efter 160 år står vi inför vår största utmaning – att anpassa verksamheten så vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Våra energi- vatten och bredbandslösningar är en viktig del i samhällets infrastruktur och kommer vara det lång tid framöver. Vi lovar därför att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035 genom att jobba hårade med innovation och hållbarhet. Tillsammans skapar vi en värld av möjligheter för alla som lever och verkar i Mälardalen.

  Mälarenergi ägs av Västerås stad och omsätter ca 3,2 miljarder årligen. Vårt huvudkontor ligger i Västerås, Här sitter vi tillsammans med Mimer, VafabMiljö och Trafikverket. Vi är ungefär 780 medarbetare.

  Mälarenergis organisation

  VD över hela koncernen är Niklas Gunnar. Som stöd för organisationen finns fyra funktioner - Affärsstöd med avdelningarna: Finans, Inköp och Fastighet, HR & Hållbarhet med avdelningarna: HR, Hållbarhet och Säkerhet, Varumärke & Kommunikation och Strategi & Utveckling med avdelningarna: Affärs- och Verksamhetsutveckling, IT-utveckling och IT-drift. Vi har två affärsområden: Värme och Marknad & Försäljning. Mälarenergi har tre dotterbolag som drivs av egna vd:ar och där ägarskapet för bolaget är delat med andra kommuner. Dom är Mälarenergi Vatten, Mälarenergi Elnät och Fibra.

  Vision, uppdrag och kärnvärden

  Mälarenergis uppdrag är att:

  Tillsammans med kunder och partners driver vi den hållbara tillväxten framåt. Här och nu.

  Våra energi- och infrastrukturlösningar skapar förutsättningar för ett resurseffektivt samhälle. Dygnet runt, året om.

  Vi gör Mälardalen till en region dit människor vill flytta, leva och verka. Idag och imorgon.

  Genom vårt uppdrag arbetar vi alla tillsammans mot vår vision: En värld där vi tillsammans lever och verkar helt utan klimatpåverkan.

  För att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035 jobbar vi utifrån våra tre kärnvärden, HållbarhetInnovation och Tillsammans.

  Hållbarhet
  Vårt hållbarhetsarbete är integrerat i alla led och påverkar vårt arbete och alla beslut vi tar.

  Innovation
  Genom innovation hittar vi nya lösningar och utvecklar vårt erbjudande.

  Tillsammans
  Vi arbetar tillsammans med andra för att åstadkomma förändring och leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035.

 • Bra att veta inför sommarjobbet

  Här har vi skrivit ner sådant som kan vara bra för dig att känna till. Hoppas att du kommer att trivas under din tid hos oss!

 • Första dagen

  Din handledare kommer att kontakta dig för att bestämma var och när ni träffas den första arbetsdagen. Till din första arbetsdag vill vi även att du fyller i och tar med dokumentet om anhöriguppgifter. Du hittar dokumentet på denna sida och lämnar den sedan ifylld till din handledare.

 • Bank

  För att få din lön insatt på ditt bankkonto behöver du anmäla ditt kontonummer till Swedbank. Har du en kontoanslutning till Swedbanks kontoregister sedan tidigare? Då behöver du inte gör någonting.

  För att anmäla ditt kontonummer behöver du gå in på Swedbanks hemsida (www.swedbank.se/kontoregister) och legitimera dig med BankID. Saknar du BankID får du gå in på ett Swedbank kontor och ansluta ditt konto som lönen ska betalas ut till, ta med legitimation.

  Om du har ett utländskt konto måste du registrera dig på ett Swedbanks- eller Sparbanks kontor.

 • Skatt

  På din lön drar vi 30% i skatt om du inte lämnar in ett jämkningsbesked tills oss. Detta ansöker du om hos Skatteverket, läs mer om vilka regler som gäller via denna länk. Blankett gällande jämkning fylls i och skickas till vårat lönekontor via mejl lonekontoret@malarenergi.se

 • Försäkring

  I och med din anställning på Mälarenergi är du automatiskt försäkrad enligt gällande avtal, BÖK Energi.

 • Sjukfrånvaro

  Blir du sjuk vill vi att du så snart som möjligt ringer din handledare. Även lönekontoret behöver meddelas – dit räcker det att du mejlar när du har möjlighet till lonekontoret@malarenergi.se

  Ett läkarintyg ska inlämnas om sjukfrånvaron överskrider 7 kalenderdagar.

   

 • Droger och alkohol

  Alla som arbetar på Mälarenergi kan slumpvis bli utvalda till drogtest. Drogtesterna ingår som en del i vårt arbete med att förebygga risker, tillbud och skador på våra arbetsplatser. För mer information, läs dokumentet om alkohol och drogtester.

 • Lunch

  Vi har kylskåp och mikrovågsugn om du har matlåda. På Kraftvärmeverket och Navet finns också personalrestauranger, eventuellt kan de ha semesterstängt några veckor under sommaren.