Gå till innehållet

Därför ska du välja Mälarenergi!

Det finns många elhandelsföretag i Sverige, och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Här är några skäl till att du ska välja elavtal från just Mälarenergi: 

En schysst elhandlare

Schysst elhandel är en certifiering som ska göra dig som kund trygg i ditt val av elavtal. Därför är vi otroligt glada över att vår strävan mot att alltid vara ärliga och öppna mot dig som kund har gett resultat - vi är ett av de få elhandelsföretag som fått certifieringen Schysst elhandel

Vi tar ansvar för ett hållbart samhälle

Hållbarhet är centralt i allt vi gör. Naturligtvis kan du välja ett fossilfritt elavtal. Men här är några andra exempel:

Vi producerar fossilfri el

När du aktivt tecknar något av våra elhandelsavtal får du alltid välja mellan förnybar och fossilfri el. Det finns många aktörer på elhandelsmarknaden som enbart säljer el, men inte tar något som helst producentansvar. Mälarenergi äger och driver 41 småskaliga vattenkraftstationer. Många av dem har ett högt kulturellt värde, exempelvis Jäder vattenkraftstation i Arboga. Vi driver också Solparken mellan Västerås och Enköping samt tillverkar fossilfri el i vårt Kraftvärmeverk i Västerås.

Vårt prisbelönta kundcenter finns för dig

Har du frågor eller funderingar finns vårt kundcenter för dig. Faktum är att Mälarenergis kundcenter fick utmärkelsen Bästa kundservice 2021 när kunderna fick betygsätta energibranschen.

Kontaktuppgifter till kundcenter

Tänk på detta när du jämför

När man tittar på olika elhandelsföretag på en prisjämförelsesajt kan det vara svårt att få en korrekt bild. En del använder lockpriser och tillfälliga erbjudanden, som i förlängningen blir dyrare. Vår rekommendation är att du läser erbjudanden noga, och att du funderar på vad du får mer än bara priset. Kanske är en trygg stabil leverantör som är certifierad schysst elhandel mer värd i det långa loppet? Det är du som väljer.

Teckna elavtal med Mälarenergi

En trygg leverantör sedan 1861

Mälarenergi började redan 1861. Då lyste vi upp Västerås gator med gasbelysning. Sedan dess har vi varit en samhällsbyggare, som utvecklat och byggt ut elnätet, vatten- och avloppsnäten och gjort Västerås till Sveriges mesta fjärrvärmestad. Mälarenergi är helägt av Västerås stad och fortsätter att vara en viktig del i regionens utveckling. Vi har varit med i 160 år, och vi planerar att fortsätta lika länge till. 

Här kan du läsa mer om Mälarenergis historia