Gå till innehållet

Förvaltad Elfond - ett tryggt elavtal där vi gör jobbet 

Förvaltad Elfond är ett ehandelslavtal som förvaltas av våra elmarknadsspecialister. De köper mycket när priset är lågt och mindre när priset är högt - allt för att ge dig som kund ett så bra pris som möjligt över tid. Du behöver därmed inte själv avgöra om det är bäst att ha rörligt eller fast elavtal, eller jämföra elpriser eller elavtal.

I vår Förvaltade Elfond är vissa delar bundna och andra delar rörliga. Ditt elpris per kWh är alltså inte beständigt som ett fast pris under en viss tid, men följer inte heller det rörliga spotpriset. Priset ändras istället från månad till månad beroende på elfondens aktuella sammansättning och hur elmarknaden rör sig.  Du kan själv inte påverka din elfaktura genom att använda el de timmar när det rörliga elpriset är billigare. Det kan du endast göra om du har vårt elavtal Rörligt timpris.

Nyhetsbrev håller dig uppdaterad

När du har Förvaltad Elfond kommer du få månadsvisa uppdateringar kring ditt elpris och elmarknaden från vår fondförvaltare. Vi kommer på ett enkelt sätt berätta hur och varför priserna ser ut som de gör. Utskicket sker digitalt via mejl, se därför till att ha korrekta kontaktuppgifter på Mitt Mälarenergi.

När du väljer Förvaltad Elfond ingår du i fonden tillsammans med våra andra kunder som väljer Förvaltad Elfond. Genom att ni tillsammans samlar er pott av el till en större fond, kan våra experter förvalta ert elpris över tid och ser över när det är dags att göra prissäkringar. 

Här kan du se hur elpriset för Förvaltad Elfond har sett ut historiskt.

Fördelar med Förvaltad Elfond

  • Vi minimerar dina risker. När elmarknaden rör sig slipper du oroa dig över höga elpriser. Vi har koll åt dig. Priset rör sig upp och ner även i elfonden, men på ett kontrollerat och tryggt sätt.
  • Gemensam fond. Du ingår i en gemensam elfond tillsammans med andra kunder och skapar möjlighet för oss att jobba mer med ert elpris.
  • Elpris utan stora överraskningar. Vår fondförvaltare nyttjar svängningarna på marknaden, och säkrar upp stora delar av priset när elpriserna är låga. Ditt pris kommer därför att variera lite från månad till månad - men det ska alltid löna sig att ha Förvaltad Elfond i längden och ger mer trygghet än Rörligt timpris.
  • Löpande uppdateringar om elfonden. Du får månadsvis information hur elmarknaden rör sig.
  • Ingen bindningstid och bara tre kalendermånader uppsägningstid.
  • El från sol-, vind- eller vattenkraft.  

Se priser och teckna ditt elavtal