Gå till innehållet

Driftnytt

 • Information gällande ledningsarbete på Vega

  För att säkra framtida vattenleveranser och minimera läckage kommer vi på Mälarenergi Vatten AB påbörja ett förebyggande arbete på ledningsnätet vecka 49. Arbetet innebär att vi sätter nya brunnar på Blåmesvägen, Falkvägen, Orrvägen, Starvägen, Talgoxvägen och Örnvägen för att underlätta för spolning av ledningarna. Arbetet startar vecka 49 och pågår till vintern 2022/2023.

  Läs mer
 • Vattenavstängning Kvicksund

  Torsdag 17 november mellan klockan 08:00 – 16:00 kommer vattnet stängas av i Kvicksund. Vattnet kommer vara avstängt på östra sidan av väg 56. En vattentank kommer att stå uppställd vid OKQ8 tankstation på Rasholmsvägen.

  Läs mer
 • Vattnet kan nu drickas i Norrbyområdet, Ramnäs

  På grund av misstänkt kontaminering av dricksvattnet så har Mälarenergi beslutat om ett kokningsföreläggande. Vattnet kan användas för dusch, disk, tvätt samt att spola i toaletter etc, men MÅSTE kokas innan man dricker eller använder det i matlagning. Uppdatering: Vattnet är nu godkänt att dricka 16/11 kl. 15.20

  Läs mer
 • Ledningsarbete Stadshagsvägen, Narvavägen

  Mälarenergi Vatten AB har påbörjat ett förnyelsearbete på ledningsnätet på Stadshagsvägen och Narvavägen med byte av serviser, ventiler och brandposter. Det är ett förebyggande arbete som vi gör för att säkra framtida vattenleveranser och för att minimera läckage. Arbetet kommer att pågå från v. 44 och under vintern 2022. Under perioden kommer kortare avbrott att ske.

  Läs mer
 • Vattenavstängning Tidö-Lindö m.fl.

  Den 1 november kommer vattnet att stängas av i Tidö-Lindö, Gångholmen, Stora Skogstorp, Fullerö, Eriksbo, Enhagen-Ekbacken, Johannisberg och Lövudden med omnejd. Avstängningen pågår 06.00 - 22.00 men vattentankar kommer finnas utplacerade under tiden.

  Läs mer
 • Ledningsarbete Jakobsgatan

  Mälarenergi Vatten AB har påbörjat  ett förnyelsearbete på ledningsnätet längs Jakobsgatan med byte av serviser, ventiler och brandposter. Det är ett förebyggande arbete som vi gör för att säkra framtida vattenleveranser och för att minimera läckage.

  Läs mer
 • Spolning av dricksvattenledningsnätet i ­­Surahammars kommun

  Spolning av dricksvattenledningsnätet i ­­Surahammars kommun kommer att ske. Vecka 40 och 41 i Surahammar; vecka 42 Ramnäs; vecka 43 Virsbo.   Missfärgning av vattnet kan ske. Iakttag för­siktighet vid tvätt och matlag­ning. Låt gärna vattnet rinna ett tag innan ni använder det.

  Läs mer
 • Ledningsarbete Dünavägen - Stadshagsvägen

  Vi på Mälarenergi Vatten AB har påbörjat ett förnyelsearbete på ledningsnätet längs Dünavägen - Stadshagsvägen. Syftet är att byta serviser, ventiler och brandposter. Det är ett förebyggande arbete som vi gör för att säkra framtida vattenleveranser och för att minimera läckage. Arbetet kommer starta vecka 38.

  Läs mer