Gå till innehållet
Meny

Certifierade med Schysst elhandel

Schysst elhandel logoVi är så glada över att även i år få certifieringen Schysst elhandel av Energiföretagen Sverige. Certifieringen innebär flera bra saker för dig som kund, bland annat att det ska vara tydligt vad du köper och vad avtalet med oss betyder.

Det handlar bl.a. om att leva upp till följande:

  • Vi har enkla och korrekta beskrivningar av produkter
  • Vi har tydlig och korrekt prisinformation
  • Vi har en bra och schysst fullmaktshantering
  • Vi tar särskild hänsyn till utsatta kunder
  • Vi hjälper våra kunder vid klagomål och ger information om deras rättigheter

 

Schysst elhandel är ett tryggt val

”Schysst elhandel” är en certifiering som ska göra dig trygg i ditt val av elavtal. Och vi är otroligt glada över att vår strävan mot att alltid vara ärliga och öppna mot dig som kund har gett resultat - vi är nu ett av de få elhandelsföretag som fått certifieringen. 

Certifieringen innbär tydliga avtal och villkor

Genom certifieringen förbinder vi oss att vara tydliga i avtal och villkor. Vi lovar att aldrig ingå avtal med dem som visar tecken på att inte förstå innebörden av avtalet, alltid upplysa om dina rättigheter, visa hur du går tillväga vid klagomål, samt att alltid ge tydlig och rätt prisinformation.

Energibranschen har riktlinjer kring tecknande av elavtal. Certifieringen ”Schysst elhandel” ska sträcka sig längre än riktlinjerna och göra det lättare för dig som kund vid valet av elhandelsföretag.

Det oberoende certifieringsföretaget DNV GL har på uppdrag av Energiföretagen Sverige tagit fram certifieringen. Kriterierna är framtagna av Energiföretagen Sverige och synpunkter har inhämtats från KonsumentverketKonsumenternas EnergimarknadsbyråEnergimarknadsinspektionen och Oberoende elhandlare.

Schysst elhandel för pålitlig elhandel

DNV GL ansvarar för årliga revisioner och listan över certifierade företag kommer att publiceras på DNV GL:s och Energiföretagens webbplatser.
Symbolen är en garanti för en öppen, transparent och pålitlig elhandel.

Mer information om certifieringen och kriterierna

 

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)