Gå till innehållet
Logga på schyst elhandel

Certifierade med Schysst elhandel

Schysst elhandel logoVi är så glada över att även 2023 få certifieringen Schysst elhandel av Energiföretagen Sverige. Certifieringen innebär flera bra saker för dig som kund, bland annat att det ska vara tydligt vad du köper och vad avtalet med oss betyder.

Det handlar bland annat om att leva upp till följande:

 • Har enkla och korrekta beskrivningar av produkter.
 • Har tydlig och korrekt prisinformation.
 • Har en bra och schysst fullmaktshantering.
 • Tar särskild hänsyn till utsatta kunder.
 • Hjälper sina kunder vid klagomål och ger information om deras rättigheter.

Schysst elhandel - ett tryggt val med tydliga avtal och villkor

Schysst elhandel är en certifiering som ska göra dig som kund trygg i ditt val av elavtal. Därför är vi otroligt glada över att vår strävan mot att alltid vara ärliga och öppna mot dig som kund har gett resultat - vi är ett av de få elhandelsföretag som fått certifieringen Schysst elhandel. 

Genom certifieringen förbinder vi oss att vara tydliga i avtal och villkor. Vi lovar att aldrig ingå avtal med dem som visar tecken på att inte förstå innebörden av avtalet, alltid upplysa om dina rättigheter, visa hur du går tillväga vid klagomål, samt att alltid ge tydlig och rätt prisinformation.

Energibranschen har riktlinjer kring tecknande av elavtal. Certifieringen Schysst elhandel ska sträcka sig längre än riktlinjerna och göra det lättare för dig som kund vid valet av elhandelsföretag.

Det oberoende certifieringsföretaget DNV GL har på uppdrag av Energiföretagen Sverige tagit fram certifieringen. Kriterierna är framtagna av Energiföretagen Sverige och synpunkter har inhämtats från KonsumentverketKonsumenternas EnergimarknadsbyråEnergimarknadsinspektionen och oberoende elhandlare.

Oseriösa säljmetoder

Det finns elhandelsföretag som använder sig av oseriösa säljmetoder. Det kan handla om att andra företag påstår att de samarbetar med oss eller säger att vi ska sluta sälja el. Det är såklart svårt att veta vad som stämmer när någon ringer och säger saker - vårt råd är att avsluta samtalet och kontakta oss.

Så var uppmärksam och försiktig om någon hör av sig och säger följande:

  • De påstår att de samarbetar med oss. Vi samarbetar inte med andra elhandelsföretag. Däremot har vi partnerföretag vilka säljer i eget namn, fast de kontaktar inte våra, Mälarenergis kunder. 
  • De påstår att Mälarenergi ska sluta sälja el. Det stämmer aldrig, om det skulle bli sant är vi de första som skulle höra av oss till dig som kund.
  • De säger att de har koll på dina uppgifter och vill få dig att logga in med mobilt bank-id. Lägg direkt på telefonen och anmäl händelsen.

På Konsumenternas Energimarknadsbyrå kan du läsa mer om elhandelsföretag som fått in många klagomål.

Schysst elhandel för pålitlig elhandel

DNV GL ansvarar för årliga revisioner och listan över certifierade företag kommer att publiceras på DNV GL:s och Energiföretagens webbplatser. Symbolen är en garanti för en öppen, transparent och pålitlig elhandel.

Här kan du läsa mer om certifieringen och kriterierna

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)