Gå till innehållet

Laddstationer i Mälardalen

Mälarenergi har både laddpunkter och större laddstationer, utomhus och inomhus. Du hittar laddstationerna via appen EV Core eller längre ner på sidan.

Var kan jag ladda elbilen?

Alla kan inte ha en egen elbilsladdare hemma vid sin bostad. Men med fler allmänna laddplatser kan fler få möjlighet att äga en elbil, eftersom man då kan ladda sin elbil på en laddstation. Något man kanske även behöver göra ibland ändå. Vi på Mälarenergi tillsammans med Västerås stad gör vi det möjligt för fler att äga en elbil. Antalet laddplatser kommer att utökas kontinuerligt.

Vad kostar det att ladda på Mälarenergis publika laddplatser?

Till prislistan för laddning
Normalt så drar en elbil ca 2 kWh/mil.

LaddMack i Skultuna – 6 platser

Centralt i Skultuna nära idrottsplatsen, ishallen, vårdcentralen och ICA-butiken finns från och med den 1 september en LaddMack med 6 stycken publika laddplatser. Laddplatserna har en effekt på 22 kW vardera vilket gör att det går ganska snabbt att ladda både elbilar och laddhybrider. Macken kommer vara öppen för alla och det blir enkelt att betala med en app.

Laddplatser i parkeringshuset Däcket på Öster Mälarstrand – 16st

I Västerås stads egna parkeringshus Däcket kommer det också att finnas ett antal laddplatser. Några kommer att vara publika medan andra går att hyra av Västerås stad.

Laddplatser i parkeringshuset Dockan på Öster Mälarstrand

Inom kort kommer det också att finnas laddplatser i parkeringshuset Dockan på Öster Mälarstrand.