Gå till innehållet

Sommarjobba hos oss

Varje sommar erbjuder vi sommarjobb i olika delar av vår verksamhet. Du kan bland annat få sköta våra anläggningar och vårt elnät eller hjälpa kunder i vårt kundcenter. Hos oss får du en sommar fylld med nya erfarenheter, personlig utveckling och spännande utmaningar.

Din energi behövs på Resan mot noll och vi ser fram emot din ansökan!

Hur du söker sommarjobb hos oss

Ansökan för sommarjobb hos oss är öppen under hela januari. När du söker vill vi att du bifogar cv och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du beskriver varför du vill jobba hos oss och hur du ser på din framtida karriär.

Du kommer även att få svara på ett antal frågor när du söker ditt sommarjobb hos oss. Detta är för att underlätta vår urvalsprocess, eftersom att en del av våra tjänster kräver att du har en viss ålder eller har körkort.

Hur vi väljer

I första hand prioriterar vi dig som går en utbildning inom teknik- och energiområdet eller någon av de utbildningar som matchar kraven i annonserna och studerar vid de skolor som vi samarbetar med. Vi vet även att enstaka återbud och oförutsedda sommarjobb kan dyka upp. Självklart hör vi då av oss till dig som passar den aktuella tjänsten. Det är den ansvariga chefen och handledaren som gör det slutgiltiga valet av sommarjobbare.

Säkerhetsprövning vid sommarjobb

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade och en säkerhetsprövning kan behöva göras innan anställning. Om den tjänst du sök är säkerhetsklassad och du är vidare i rekryteringsprocessen, så kommer rekryterande chef att kontakta dig och boka in ett möte för legitimationskontroll samt underskrift av ett samtycke för registerkontroll. Om tjänsten inte är säkerhetsklassad så kommer rekryteringsprocessen att gå snabbare och du kan vänta svar tidigare.

Vad som händer i år

2–31 januari:  Ansökningsperiod
16-29 februari

Kontakt med kandidater för sommarjobb

2-6 mars

Samtycke för registerkontroll begärs in om tjänsten är säkerhetsklassad.

20-24 april Besked till de som erbjuds sommarjobb och till de som ej kan erbjudas denna gång.
2 maj Information och anställningsavtal börjar skickas till dem som erbjuds sommarjobb.
jun-aug Ditt nya sommarjobb startar på överenskommet datum


Läs mer om våra tidigare sommarjobbare

Examensarbeten och sommarjobb

Just nu finns inga lediga tjänster, men titta gärna här igen.