Gå till innehållet

Vill du sommarjobba?

Varje sommar har du möjlighet att söka sommarjobb i olika delar av vår verksamhet. Så vill du ha en sommar fylld av nya erfarenheter, personlig utveckling och spännande utmaningar, tycker vi att du ska jobba hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Hur du söker sommarjobb hos Mälarenergi

Du kan söka sommarjobb från och med början av januari till den sista januari. Ibland kan det finnas flera platser på en tjänst, och det anges då i annonsen. 

Se till att bifoga ditt cv och personliga brev, där du beskriver varför du vill sommarjobba hos oss och hur du ser på din framtida karriär. 

Du kommer även att få besvara ett antal frågor i samband med att du söker. Detta är till för att underlätta vår urvalsprocess, eftersom en del av jobben exempelvis kräver att du uppnått en viss ålder eller har körkort.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Sista ansökningsdag för att söka sommarjobb hos Mälarenergi är från och med i år den 31 januari. Det innebär att om tjänsten du sökt är säkerhetsklassad och du är vidare aktuell i rekryteringsprocessen, så kommer rekryterande chef att kontakta dig och boka in ett möte för legitimationskontroll samt underskrift av ett samtycke för registerkontroll. Om tjänsten inte är säkerhetsklassad så kommer rekryteringsprocessen att gå snabbare och du kan vänta svar tidigare. 

Hur vi väljer

I första hand prioriterar vi dig som går en utbildning inom teknik- och energiområdet eller någon av de utbildningar som matchar kraven i annonserna. Vi vet även att enstaka återbud och oförutsedda sommarjobb kan dyka upp. Självklart hör vi då av oss till dig som passar den aktuella tjänsten.

Det är den ansvariga chefen och handledaren som gör den slutgiltiga bedömningen av kandidaterna.

Vad som händer i år

2–31 januari:  Ansökningsperiod
16-29 februari

Kontakt med kandidater för sommarjobb

2-6 mars

Samtycke för registerkontroll begärs in om tjänsten är säkerhetsklassad.

20-24 april Besked till de som erbjuds sommarjobb och till de som ej kan erbjudas denna gång.
2 maj Information och anställningsavtal börjar skickas till dem som erbjuds sommarjobb.
jun-aug Ditt nya sommarjobb startar på överenskommet datum


Läs mer om våra tidigare sommarjobbare

Examensarbeten och sommarjobb

Just nu finns inga lediga tjänster, men titta gärna här igen.