Gå till innehållet
Meny
Solig dag med utsikt över hustak med solceller

Elavtal villa - förnybar el ditt hus

Visst är det en känsla av frihet att bo i en villa. Men det är också mycket att tänka på. Elavtalet till exempel. Och inte minst hur huset värms upp påverkar elkostnaden. Då kan det kännas bra med ett elavtal där du långsiktigt vet vad det kommer att kosta. Just nu är det många som väljer ett elavtal, då har du mer koll på månadskostnaden.

Välj förnybar energi till din villa. I våra elavtal är det förnybar energi.

 

Vilket elavtal ska jag välja om jag bor i villa?

När du bor i villa är det kanske ännu viktigare att du har ett bra elavtal eftersom du troligtvis gör av med mer el än om du bor i en bostadsrätt. Se därför till att skaffa ett transparent elavtal där du vet vad du betalar för så att det inte dyker upp oväntade kostnader. Det kan även vara bra att jämföra priser så att du får ett bra elpris för din förbrukning.

Rörligt elpris för den som klarar svängningar

Rörligt pris är bra för de som ekonomiskt kan klara att elkostnaden varje månad varierar. Historikt sett så har rörligt pris generellt varit det billigaste avtalet. Men har man en hög förbrukning så kan priset variera mycket mellan månaderna. Speciellt under vintermånaderna när man oftast gör av med mer el kan ändringar i priset kännas lite hårdare i ens hushålls ekonomi.

Fast elpris för den som vill ha lite extra trygghet

Om du föredrar att veta vad du har för pris så ska du välja ett elavtal med fast pris. Då har du samma elpris under hela perioden som ditt elavtal gäller. Ett Fast elprisavtal kan vara mellan ett par månader och upp till flera år. Läs mer om våra olika elavtal och avtalstider. 

Mix 50/50 för den som gillar både fast och rörligt pris

Tycker du, precis som många andra att det här med elavtal är lite krångligt och inte vet om du vill ha fast pris eller rörligt kan man alltid välja vår härliga mix, Mix 50/50. Då får man det bästa av två världar, nämligen halva din elförbrukning till ett fast pris per kWh och ett den andra halvan till ett rörligt pris. Smidigare kan det inte bli.

Se våra olika elavtal och våra elpriser
 

Vi hjälper dig med dina frågor kring elavtal för din villa

Skulle du ha frågor eller funderingar kring vilket elavtal som passar dig bäst. Eller vill ha lite energirådgivning så hjälper vi dig gärna. Självklart är våra råd helt kostnadsfria.

Montering av solceller på villa

Kompletta solcellspaket

Med ett komplett solcellspaket med montage och installation är du snabbt igång med att producera din egen solel. Vi hjälper dig med allt du behöver för att komma igång.

Räkna ut vad det skulle kosta för dig
Laddbox

Laddare till elbilen

Med en hemmaladdare kan du ladda bilen både säkrare och snabbare än via ett vanligt eluttag. Våra laddare från svenska ChargeAmps kopplas upp via WiFi och kommunicerar aktivt med bilen via Mode3.

Köp hemmaladdare
Person med headseat

Kan vi hjälpa dig?

Har du frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.

021-39 50 50

Chatta med oss

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)