Gå till innehållet
Meny
Pappa och barn utanför sitt hus

Elavtal bostadsrätt och hyresrätt

Bor du i en bostadsrätt? Då har du förmodligen en ganska jämn elanvändning över året. Antagligen använder du inte heller så väldigt mycket el. Det är såklart viktigt att välja ett bra elavtal ändå. Att välja ett avtal som passar för sin egen användning och sin egen ekonomi och förutsättningar.

Välj förnybar energi till din bostadsrätt och lägenhet. I våra elavtal är det förnybar energi.

Se våra elpriser och skaffa ett elavtal för din bostadsrätt

Vilket elavtal ska jag välja om jag bor i lägenhet?

När man bor i bostadsrätt eller hyresrätt används oftast ungefär lika mycket el under året, och man har sällan väldigt hög förbrukning. Det finns såklart maskiner och annat i hemmet som gör att elanvändningen kan sticka iväg. Så som tvättmaskin, torktumlare, luftkonditionering under varma dagar och eluppvärmd golvvärme för kalla dagar. Men i stora hela brukar elanvändningen vara den samma under året. 


Rörligt elpris för den som klarar svängningar

När man bor i lägenhet är elavtal med rörligt elpris ett bra alternativ. Historiskt sett är rörligt pris det billigaste avtalet. Rörligt pris innebär också att man följer med i prissvängningarna på elmarknaden. Eftersom man ofta har en ganska jämn elanvändning under året så kanske man inte känner av svängningarna i priset så som man kan göra om man bor i villa. Har man en stabil ekonomi är elavtal med rörligt pris ett bra alternativ när man bor i lägenhet.


Fast elpris för den som vill ha lite extra trygghet

Gillar du att ha mer koll och vill veta mer exakt vad dina utgifter ska bli så är elavtal med fast pris ett bra alternativ. Bor du i lägenhet och har ett avtal med fast pris får du en relativt jämn kostnad under året för din el – beroende på hur bra koll du har på din elanvändning. Ett Fast elprisavtal kan vara mellan ett par månader och upp till flera år. Vi erbjuder fast pris för 6 mån, 1 år, 3 år och 5 år. 


Mix 50/50 för den som gillar både fast och rörligt pris

Har du svårt att bestämma dig för fast eller rörligt elpris? Då är mixavtal något för dig. Med Mix 50/50 får du det bästa av två världar, nämligen halva din elförbrukning till ett fast pris per kWh och ett den andra halvan till ett rörligt pris. Smidigare kan det inte bli.
 

Se våra olika elavtal och våra elpriser

 

 

Vi hjälper dig med dina frågor kring elavtal bostadsrätt

Skulle du ha frågor eller funderingar kring vilket elavtal som passar dig bäst. Eller vill ha lite energirådgivning så hjälper vi dig gärna. Självklart är våra råd helt kostnadsfria.

Publicerad av: Mälarenergi AB (elhandel)