Gå till innehållet

Fast elavtal

Fast elavtal ger dig trygghet och kontroll. Du har samma elpris under hela avtalstiden och du har koll på exakt vilket elpris du betalar per kilowattimma, oavsett årstid.

Vad är ett fast elavtal?

Ett avtal med fast pris kan ge dig både en känsla av trygghet och kontroll. Med ett fast pris har du nämligen samma elpris under en vald period, oavsett årstid. Bäst av allt är att ditt elpris inte påverkas av elmarknadens prissvängningar. Du är med andra ord garderad mot prisändringar under hela avtalstiden. Våra fasta elavtal och elavtalslängder är från sex månader upp till tre år. 

Teckna elavtal med fast elpris

Fördelar med ett fast elpris

Skillnaden mellan ett rörligt elpris och ett med fast pris är att det rörliga elpriset förändras efter priset på elmarknaden. Detta medför att ditt pris kan variera månad till månad. Med ett fast elpris har du istället ett och samma pris under hela den period som ditt avtal gäller. Du behöver därför aldrig oroa dig för vad du ska få för pris.

Det fasta elpriset gäller per kilowattimme vilket innebär att om du förbrukar samma mängd el varje månad så kommer du alltid ha samma månadskostnad. Skulle du däremot förbruka mer el en månad och därmed gör av med fler kilowattimmar så kommer din månadskostnad öka eftersom det fast elpriset är per kilowattimme.

Se priser och teckna elavtal

Tjej med dator. Betala samma belopp varje månad med utjämnad betalning.

Föredrar du en fast månadskostnad? Lägg till Utjämnad betalning

Utjämnad betalning är en tjänst där du betalar samma summa varje månad för dina tjänster hos oss. Enkelt, tryggt och utan överraskningar. Med Utjämnad betalning slår vi ihop kostnaderna för de tjänster du köper av oss så som t.ex. el, vatten och värme och delar upp summan så att du får tolv likadana fakturor, med samma pris. Din månadskostnad baseras på din beräknade årsanvändning.

Läs mer om Utjämnad betalning
Tjej som sitter i en soffa och pratar i telefon.

Vad ska jag välja? Fast eller rörligt elpris?

Att välja elavtal kan kännas som en djungel. Det finns många olika typer av elavtal och ännu fler olika elhandelsföretag. Vissa kunder är mer känsliga för prisrörelser på elmarknaden, då kan det vara läge att låsa sitt avtal till ett fast pris för att alltid veta vilket pris du har för de kWh du använder. Tycker du det är bättre att följa elmarknaden med de upp- och nedgångar som sker är ett rörligt pris bättre. I vår Kunskapsbank lär vi dig allt du behöver veta.

Läs mer om fast eller rörligt elpris