Gå till innehållet
Meny
Familj i bostadsrätt

Fast elavtal - både trygghet och kontroll

Fast elavtal ger dig trygghet och kontroll. Du har ett fast elpris under hela avtalstiden, från 6 månader till 5 år, oavsett elmarknadens svängningar. Med fast elpris får du koll på exakt vilket elpris du betalar per kilowattimme, oavsett årstid och ger dig bra koll på vad elen kommer kosta dig.

Vad är ett fast elavtal?

Ett avtal med fast pris kan ge dig både en känsla av trygghet och kontroll. Med ett fast pris har du nämligen ett fast pris på elen per kWh under en vald period, oavsett årstid. Det innebär att ditt elpris inte kommer påverkas av elmarknadens prissvängningar. Du är med andra ord garderad mot prisändringar under hela avtalstiden. Våra fasta elavtal och elavtalslängder är från sex månader upp till fem år. 

Om du tecknar elavtal med fast elpris på 3år eller ett tre- eller femårigt fast elprisavtal finns även möjlighet att till en kostnad nyttja en omteckningsrätt för att förnya ditt fasta elavtal. Kostnaden för att använda sig av omteckningsrätten betalas endast när den nyttjas. När det är dags att förnya ditt elhandelsavtal skickar vi ut information om det till dig senast 60 dagar innan bindningstidens slut.

Fördelar med ett fast elpris

  • Du vet exakt vad elen kommer kosta dig per kWh under en längre tid.
  • Du slipper oroa dig för plötsliga prishöjningar på elmarknaden.
  • Välj mellan 6 månader till 5 års bindningstid
  • El från förnybara källor

Se priser och teckna ditt elavtal

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)