Gå till innehållet

Fast elpris - tryggt utan överraskningar 

Fast elprisavtal ger dig en förutsägbarhet. Det enda som påverkar din elfaktura är om du använder mer eller mindre el. Själva elpriset per kWh är alltid detsamma under bindningstiden.

För dig som vill veta exakt vad du ska betala per kWh och inte vill eller kan följa det rörliga spotpriset är fast elpris perfekt. Genom att teckna ett fast elprisavtal försäkrar du dig mot att elpriset varierar. Fast elpris passar dig som kanske inte kan ta risker i din privata ekonomi eller kanske har eluppvärmt hus och förbrukar mycket el under perioder på året då det rörliga elpriset ofta är högre. Ditt fasta elpris gäller under din avtalsperiod som är sex månader, ett eller tre år. Ditt elpris kommer inte att ändras förens det är dags att förnya ditt elavtal, då tecknar du ett nytt elavtal med ett nytt pris.

Förnyelse och  omteckningsrätt

När det är dags att förnya ditt elhandelsavtal skickar vi ut informationen till dig. Du får information antingen via mail eller per vanlig post senast 60 dagar innan bindningstidens är slut. Vi skickar helst detta till dig via mejl, se därför till att ha korrekta kontaktuppgifter på Mitt Mälarenergi. Du måste själv aktivt teckna om ditt elavtal hos oss, det förnyas inte automatiskt. Om du glömmer teckna om ditt elvtal hamnar du på ett tillfälligt månadspris, som inte är lika förmånligt för dig som kund.

Om du tecknar ett treårigt fast elprisavtal finns även möjlighet att till en kostnad nyttja en omteckningsrätt för att förnya ditt fasta elprisavtal. Kostnaden för att använda sig av omteckningsrätten betalas endast när den nyttjas. 

Fördelar med ett Fast elprisavtal

  • Du har samma elpris per kWh oavsett när du använder el.
  • Ditt elpris påverkas inte av svängingarna på elmarknaden.
  • Bindningstider från sex månader till tre år. 
  • El från sol-, vind, eller vattenkraft.

Se priser och teckna ditt elavtal

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)