Gå till innehållet

Fast elpris - tryggt utan överraskningar 

Fast elprisavtal ger dig en förutsägbarhet. Det enda som påverkar din elfaktura är om du använder mer eller mindre el. Själva elpriset per kWh är alltid detsamma under bindningstiden.

För dig som vill veta exakt vad du ska betala per kWh och inte vill eller kan följa det rörliga spotpriset är fast elpris perfekt. Genom att teckna ett fast elprisavtal försäkrar du dig mot att elpriset varierar. Fast elpris passar dig som kanske inte kan ta risker i din privata ekonomi eller kanske har eluppvärmt hus och förbrukar mycket el under perioder på året då det rörliga elpriset ofta är högre. Ditt fasta elpris gäller under din avtalsperiod som är sex månader, ett eller tre år. Ditt elpris kommer inte att ändras förens det är dags att förnya ditt elavtal, då tecknar du ett nytt elavtal med ett nytt pris.

Förnyelse av ditt fasta avtal

När det är dags att förnya ditt elhandelsavtal skickar vi ut informationen till dig. Du får information antingen via mejl eller per vanlig post senast 60 dagar innan bindningstiden är slut. Vi skickar helst detta till dig via mejl, se därför till att ha korrekta kontaktuppgifter på Mitt Mälarenergi. Du måste själv aktivt teckna om ditt elavtal hos oss, det förnyas inte automatiskt. Om du glömmer teckna om ditt elavtal hamnar du på ett tillfälligt månadspris, som inte är lika förmånligt för dig som kund.

Observera att du inte kan teckna nytt fast elprisavtal med samma pris som du haft tidigare. Under nästa avtalsperiod blir det ett nytt pris som kan vara både högre och lägre. Se nuvarande priser och teckna nytt elavtal här.

Fördelar med ett Fast elprisavtal

  • Du har samma elpris per kWh oavsett när du använder el.
  • Ditt elpris påverkas inte av svängningarna på elmarknaden.
  • Bindningstider från sex månader till tre år. 
  • Välj mellan förnybar och fossilfri el.

Se priser och teckna ditt elavtal

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)