Gå till innehållet

Rörligt elavtal

Ett rörligt elavtal betyder att elpriset är rörligt och att priset följer marknadens utveckling. Avtalsformen har med andra ord ett pris som bestäms av marknadens prissvängningar.

Ett rörligt elpris är oftast det billigaste

Vilket elavtal ska man välja, fast eller rörligt elpris? Tyvärr finns det inget direkt svar på den frågan utan det är högst individuellt. Ett elavtal med rörligt pris, även kallat Timprisavtal, betyder att du har ett rörligt elpris vilket gör att ditt pris styrs av elmarknadens svängningar. Rörligt elavtal är ett bra alternativ som oftast ger det lägsta elpriset. 

Med ett rörligt elavtal har du ingen bindningstid och kan kostnadsfritt byta till ett elavtal med fast elpris eller annan produkt när som helst. Enklare kan det inte bli.

Teckna ett rörligt elavtal direkt

Med rörligt elavtal kan du använda el när den är billigast

Om du har ett rörligt elavtal kan du styra din användning av el till de timmar av dygnet när elen är som billigast. Smart eller hur? Det rörliga elpriset läses av varje timme och sen matchas din elanvändning successivt mot det priset. Du kan därmed kontrollera din egen elfaktura eftersom du avgör när du ska använda el beroende på vad den kostar.

Det enda som krävs för att kunna styra din elanvändning och ditt elpris är en timavläst elmätare. Så snart du tecknat ett rörligt timavtal med oss hör vi av oss till ditt elnätsföretag om att du vill ha timmätning. Elnätsföretaget har sedan tre månader på sig att justera din mätare.

Fram tills det att mätaren blivit justerad mäts din elanvändning som tidigare, så kallad schablonmätning, vilket innebär att ditt elpris blir ett genomsnitt av vad elpriset har varit under en hel dag. 

Se pris och teckna ett elavtal

Säljare av elavtal med förnybar energi.

Vilket elavtal ska jag välja?

Rörligt pris, fast pris eller kanske en mix av dessa? Vilket elavtal som är bäst beror på vad just du föredrar. Kanske föredrar du trygghet och vill veta vad du har för elpris eller kanske vågar du ha rörligt elpris för att själv kunna använda el när priset är som lägst. Eller varför inte en mix av dessa? Läs mer om våra olika elavtal och vad som passar dig.

Läs mer om våra olika elavtal