Gå till innehållet

Så fungerar elavtal med timmätning

Under dygnets timmar går spotpriserna på elmarknaden ständigt upp och ner. Spotpriset sätts per timme på Nord Pool Spot, den nordiska elbörsen. Nu kan du styra din elanvändning till de timmar på dygnet när priset på el generellt är som lägst. Här kan du hålla koll på spotpriset!.

Tack vare timmätning kan alla våra kunder teckna elavtal baserat på timmätning och timdebitering. Det som krävs är att du har eller tecknar ett rörligt timprisavtal hos oss. Med timdebitering matchas sedan din elanvändning mot priset för varje timma. 

Teckna rörligt timprisavtal

Hur drar du nytta av elavtal med timmätare?

Timdebitering innebär att varje timmes elanvändning matchas mot priset för just denna timma. Du betalar helt enkelt timpriset för den el du använder varje timma. Vill du dra nytta av denna avtalsform så håller du dig enkelt uppdaterad via vår sida med spotpriset. Då vet du när det är som billigast att använda el. Något som i sin tur bidrar till en lägre kostnad för elanvändningen. Dina timvärden kan du sedan ta del av och följa upp efter varje månad på Mitt Mälarenergi.

Har timmätning god inverkan på miljön?

Elpriset styrs av tillgång och efterfrågan. Ju mer el som efterfrågas desto fler och mer kostsamma produktionskällor måste därför startas upp. De dyraste är också de minst miljövänliga. Styr du din elavändning på ett smart sätt till timmar när det är billigt och låg efterfrågan på el gör du också en god gärning för miljön.