Gå till innehållet

Rörligt elavtal - för dig som klarar av att priset varierar

Ett rörligt elavtal, även kallat Timprisvatal, följer den nordiska elprismarknadens priser. Det innebär att priset på elen i ditt elavtal är rörlig och följer marknadens prisutveckling. Ett rörligt elavtal passar dig som vill ha en låg kostnad men även klarar eventuella svängningar på marknaden. Med rörligt elavtal har du även möjlighet till att styra din elanvändning till de timmar när elpriset är som lägst. Vårt rörliga elavtal har ingen bindningstid.

Med rörligt elavtal kan du använda el när den är som billigast

Om du har ett rörligt elavtal kan du styra din användning av el till de timmar av dygnet när elen är som billigast. Smart eller hur? Det rörliga elpriset läses av varje timme och sen matchas din elanvändning successivt mot det priset. Du kan därmed kontrollera din egen elfaktura eftersom du avgör när du ska använda el beroende på vad den kostar.

Det enda som krävs för att kunna styra din elanvändning och ditt elpris är en timavläst elmätare. Så snart du tecknat ett rörligt timavtal med oss hör vi av oss till ditt elnätsföretag om att du vill ha timmätning. Elnätsföretaget har sedan tre månader på sig att justera din mätare.

Fram tills det att mätaren blivit justerad mäts din elanvändning som tidigare, så kallad schablonmätning, vilket innebär att ditt elpris blir ett genomsnitt av vad elpriset har varit under en hel dag. 

Fördelar med Rörligt elavtal

  • Priset styrs av elmarknadsen svängningar - kan gå både upp och ner. 
  • Ingen bindningstid.
  • Med en timavläst elmätare kan du styra din elanvändning till när elen är som billigast.
  • El från sol-, vind- eller vattenkraft.

Se priser och teckna ditt elavtal