Gå till innehållet

Nu börjar resan mot noll

I mer än 160 år har vi på Mälarenergi varit en del av vardagen för människorna i Västerås och Mälardalen. Generation efter generation har vi tillsammans utvecklat det samhälle där vi idag lever och verkar. Nu står vi inför en ny utmaning – vår största någonsin. 

I början av 1900-talet handlade Mälarenergis utmaningar om att installera de första vattenklosetterna, och att lysa upp mörka gator och gränder med gaslampor. Idag, 2023, står vi inför helt andra utmaningar.

 – Den globala uppvärmningen bara fortsätter och tiden håller bokstavligen på att rinna ut, därför har vi, tillsammans med vår styrelse, bestämt oss: Mälarenergi ska ha nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035. Det innebär att vi ger oss ut på en ny resa – en resa mot noll. För att tydliggöra att resan börjar och att vi på Mälarenergi menar allvar, förnyar vi även hur vi ser ut, säger Mälarenergis vd Niklas Gunnar.

Vårt nya utseende innebär bland annat att vi moderniserar vår mer än 20 år gamla logotyp. Något de flesta i vår bransch redan har gjort. Bytet till den nya logotypen kommer att ske hållbart och under en längre period. Du som kund kommer därför att mötas av både den gamla och den nya logotypen under en tid framöver.

Här kan du läsa pressmeddelantet i sin helhet!