Gå till innehållet
Meny
Familj som spelar boule

Våra typer av elavtal

Förvaltad Elfond - ett tryggt elavtal där vi gör jobbet åt dig

Förvaltad Elfond är ett elavtal med elpris som förvaltas av våra experter. Du behöver därmed inte själv avgöra om det är bäst att ha rörligt eller fast elavtal. Våra experter har koll på det åt dig och kommer aktivt jobba med Elfonden och köpa och sälja när priserna är attraktiva, allt för att ge dig som kund ett så bra pris som möjligt.

När du väljer Förvaltad elfond ingår du i fonden tillsammans med våra andra kunder som väljer Förvaltad Elfond. Genom att ni tillsammans samlar er pott av el till en större fond, kan våra experter förvalta ert elpris över tid och ser över när det är dags att göra prissäkringar. När du har Förvaltad Elfond kommer du få månadsvisa uppdateringar kring ditt elpris och elmarknaden från våra experter. De kommer på ett enkelt sätt berätta hur och varför priserna ser ut som de gör.

Varför ska jag välja Förvaltad elfond?

• Förvaltad Elfond passar alla som vill ha hjälp att få ett mer attraktivt och flexibelt pris över tid.
• Du har en gemensam elfond tillsammans med andra kunder skapar möjlighet för oss att jobba mer med ert elpris.
• Elavtalet levererar ett elpris förvaltat av våra experter – du behöver själv alltså inte ha koll.
• Du får månadsvis information hur elmarknaden rör sig.
• Du väljer själv om du vill ha el från sol-, vind- eller vattenkraft.  

Teckna Förvaltad Elfond här

Rörligt elavtal - för dig som klarar av att priset varierar

Ett rörligt elavtal, även kallat Timprisavtal, betyder att du har ett rörligt elpris vilket gör att ditt pris styrs av elmarknadens svängningar. Har du en timavläst elmätare kan du med ett rörligt elpris även styra din elanvändning till de timmar när elen är som billigast.

Ett rörligt elpris, Timprisavtal, är ett bra alternativ för dig som inte är så priskänslig och klarar att elpriset kan gå både ner och upp. Hos oss har du ingen bindningstid på ett rörligt avtal och du kan byta till annan produkt, förnya elavtal, när som helst, helt kostnadsfritt.

Varför ska jag välja Rörligt elavtal?

 • Priset styrs av elmarknadsen svängningar - kan gå både upp och ner. 
 • Ingen bindningstid.
 • Med en timavläst elmätare kan du styra din elanvändning till när elen är som billigast.
 • El från sol-, vind- eller vattenkraft.

Teckna ditt elavtal med rörligt elpris

Fast elavtal - för dig som vill ha ett bundet elpris under en vald period

Ett avtal med fast elpris kan ge dig både en känsla av trygghet och kontroll. Med ett fast pris har du nämligen samma elpris under en vald period, oavsett årstid. Bäst av allt är att ditt elpris inte påverkas av elmarknadens prissvängningar. Hos oss kan du välja fast pris med bindningstider från sex månader upp till fem år och du är då garderad mot prisändringar under hela avtalsperioden.

Om du tecknar ett tre- eller femårigt Fast elprisavtal finns även möjlighet att nyttja en så kallad omteckningsrätt till en kostnad. Omteckningsrätten innebär att du under din avtalsperiod har rätt att skaffa ett annat elavtal hos oss, dock behöver det nya elavtalet minst ha samma slutdatum som det tidigare avtalet. Kostnaden för omteckningsrätten beror på din elförbrukning och när det tidigare avtalet går ut. Självklart betalar man bara för omteckningsrätten när man väljer att nyttja den. 

Varför ska jag välja Fast elavtal?

 • Samma elpris under vald period, oavsett årstid.
 • Ditt elpris påverkas inte av svängingarna på elmarkanden.
 • Bindningstider från sex månader till fem år. 
 • Tecknar du ett tre- eller femårigt avtal kan du utnyttja en omteckningsrätt mot en extra kostnad. 
 • El från sol-,vind- eller vattenkraft. 

Teckna ditt elavtal med fast elpris 

Elavtal Mix 50/50 - det bästa av två världar 

Tycker du det är svårt att välja eller helt enkelt vill ha lite av varje då är elavtal Mix 50/50 något för dig. Med Mix 50/50 får du halva din elanvändning till ett fast elpris och den andra delen till ett rörligt elpris. Mix 50/50 är helt enkelt en kombo av både rörligt och fast elpris. Detta gör att du får både kontroll och trygghet men även har möjlighet att följa av elprisets svängningar. Bindningstiden för ett mix-avtal är 12 månader och sedan kan du välja att teckna om Mix 50/50 igen eller om du vill välja en annan typ av elavtal.

Varför ska jag välja Mix 50/50?

 • Halva elanvändningen till fast pris och andra halvan till rörligt pris.
 • Bindningstid på 12 månader. 
 • El från sol-,vind- och vattenkraft. 

Teckna ditt elavtal med mix 50/50

Vinterprissäkring

Med Vinterprissäkring låser du ditt elhandelspris under vintermånaderna, 1 december till 31 mars, och drabbas inte av eventuella prishöjningar under vinterns kallaste månader.

Under bindningstiden är elhandelspriset inklusive kostnaden för elcertifikat samt avtalad fast månadsavgift oförändrat. Grundprodukten för Vinterprissäkring är Rörligt timprisavtal och från 1 april övergår elhandelspriset till rörligt timpris igen.

Teckna ditt elavtal med vinterprissäkring

Ny kund? Testa vårt välkomsterbjudande

Har du inte varit kund hos oss får du just nu testa oss och vårt rörliga elavtal till ett extra bra elpris. Vi bjuder dig nämligen på hela fasta månadsavgiften och påslaget under de första tre månaderna. Efter tre månader övergår elavtalet automatiskt till ett obundet avtal med ett rörligt elpris (månadsavgift på 35 kr per månad och ett påslag på elpriset med 3,63 öre/kWh inkl. moms). 

Du kan välja att säga upp ditt prova-på-avtal när du vill, även om vi givetvis hoppas att du ska vara nöjd och stanna som kund hos oss. Med ett rörligt elavtal kan du välja att ändra elavtal när du önskar så om du skulle vilja ha ett fast-pris-elavtal längre fram så kan du bara ändra avtalsform själv på våra Mitt Mälarenergi.

Se priser och teckna ett schysst elavtal