Gå till innehållet
Meny

Vilket avtal passar dig?

Vilket elavtal som är det bästa för just dig är svårt att svara på eftersom det är högst individuellt och vad man som person föredrar. Väljer du att ha ett rörligt elpris styrs priset av elmarknadens pris på el. Ett elavtal med fast pris är ett avtal med ett bundet elpris, under en vald period. Med ett fast elpris kommer inte ditt elpris påverkas av elprisets svängningar utan du kan känna dig extra trygg. Tycker du det är svårt att välja? Med elavtal Mix 50/50 får du det bästa av två världar, både rörligt och fast pris.


Rörligt elpris för dig som klarar av att priset varierar

Ett rörligt elavtal, även kallat Timprisavtal, betyder att du har ett rörligt elpris vilket gör att ditt pris styrs av elmarknadens svängningar. Har du en timavläst elmätare kan du med ett rörligt elpris även styra din elanvändning till de timmar när elen är som billigast.

Ett rörligt elpris, Timprisavtal, är ett bra alternativ för dig som inte är så priskänslig och klarar att elpriset kan gå både ner och upp. Hos oss har du ingen bindningstid på ett rörligt avtal och du kan byta till annan produkt, förnya elavtal, när som helst, helt kostnadsfritt.

 

Fast pris för dig som vill ha ett bundet elpris under en vald period

Ett avtal med fast elpris kan ge dig både en känsla av trygghet och kontroll. Med ett fast pris har du nämligen samma elpris under en vald period, oavsett årstid. Bäst av allt är att ditt elpris inte påverkas av elmarknadens prissvängningar. Hos oss kan du välja fast pris med bindningstider från sex månader upp till fem år och du är då garderad mot prisändringar under hela avtalsperioden.

Om du tecknar ett tre- eller femårigt Fast elprisavtal finns även möjlighet att nyttja en så kallad omteckningsrätt till en kostnad. Omteckningsrätten innebär att du under din avtalsperiod har rätt att skaffa ett annat elavtal hos oss, dock behöver det nya elavtalet minst ha samma slutdatum som det tidigare avtalet. Kostnaden för omteckningsrätten beror på din elförbrukning och när det tidigare avtalet går ut. Självklart betalar man bara för omteckningsrätten när man väljer att nyttja den. 

 

Elavtal Mix 50/50, det bästa av två världar 

Tycker du det är svårt att välja eller helt enkelt vill ha lite av varje då är elavtal Mix 50/50 något för dig. Med Mix 50/50 får du halva din elanvändning till ett fast elpris och den andra delen till ett rörligt elpris. Mix 50/50 är helt enkelt en kombo av både rörligt och fast elpris. Detta gör att du får både kontroll och trygghet men även har möjlighet att följa av elprisets svängningar. Bindningstiden för ett mix-avtal är 12 månader och sedan kan du välja att teckna om Mix 50/50 igen eller om du vill välja en annan typ av elavtal.

 

Ny kund? Testa vårt välkomsterbjudande

Har du inte varit kund hos oss får du just nu testa oss och vårt rörliga elavtal till ett extra bra elpris. Vi bjuder dig nämligen på hela fasta månadsavgiften och påslaget under de första tre månaderna.  Efter tre månader övergår elavtalet automatiskt till ett obundet avtal med ett rörligt elpris (månadsavgift på 35 kr per månad och ett påslag på elpriset med 3,63 öre/kWh inkl. moms). 

Du kan välja att säga upp ditt prova-på -avtal när du vill, även om vi givetvis hoppas att du ska vara nöjd och stanna som kund hos oss. Med ett rörligt elavtal kan du välja att ändra elavtal när du önskar så om du skulle vilja ha ett fast-pris-elavtal längre fram så kan du bara ändra avtalsform själv på våra Mitt Mälarenergi.