Gå till innehållet
Meny

Tilläggstjänster

Tilläggstjänster

Våra elavtal

Ett rörligt elavtal betyder att du har ett rörligt elpris vilket gör att ditt pris styrs av marknadens pris på el. Med ett rörligt elpris kan du därför även styra din elanvändning till de timmar på dygnet när priset generellt är som lägst. Ett fast elavtal är ett elavtal med ett fast, bundet elpris under en vald period. Med ett fast elpris kommer inte ditt elpris påverkas av elprisets svängningar utan du kan känna dig extra trygg. Tycker du det är svårt att välja? Med Elavtal Mix får du det bästa av två världar.


Rörligt elavtal för dig som klarar av olika elpris

Ett Rörligt elavtal betyder att du har ett rörligt elpris vilket gör att ditt pris styrs av marknadens pris på el. Eftersom din elförbrukning mäts varje timme matchas din direkta elanvändning också mot det aktuella elpriset som är just då. Ett Rörligt elavtal är ett bra alternativ som oftast ger det lägsta elpriset över tid.

Du har ingen bindningstidn på ett rörligt avtal och du kan byta till annan produkt när som helst, helt kostnadsfritt. 

 

Fast elavtal för dig som vill ha ett bundet elpris under en vald period

Fast elprisavtal kan ge dig både en känsla av trygghet och kontroll. Med ett fast avtal har du nämligen samma elpris under en vald period, oavsett årstid. Bäst av allt är att ditt elpris inte påverkas av elmarknadens prissvängningar. Hos oss kan du välja Fast prisavtal med bindningstider från sex månader upp till fem år och du är då garderad mot prisändringar under hela bindningstiden.

Om du tecknar ett tre- eller femårigt Fast elprisavtal finns även möjlighet att nyttja en så kallad omteckningsrätt till en kostnad. Omteckningsrätten innebär att du under din avtalsperiod har rätt att skaffa ett annat elavtal hos oss, dock behöver det nya elavtalet minst ha samma slutdatum som det tidigare avtalet. Kostnaden för omteckningsrätten beror på din elförbrukning och när det tidigare avtalet går ut. Självklart betalar man bara för omteckningsrätten när man väljer att nyttja den. 

 

Elavtal Mix 50/50, det bästa av två världar 

Tycker du det är svårt att välja eller helt enkelt vill ha lite av varje då är Elavtal Mix 50/50 något för dig. Med mix får du halva din elförbrukning ett fast elpris och den andra delen till ett rörligt elpris. Mix 50/50 är helt enkelt en kombo av både rörligt och fast elpris. Detta gör att du får både kontroll och trygghet men även har möjlighet att följa av elprisets svängningar.  Bindningstiden för ett mix-avtal är 12 månader och sedan kan du välja att teckna om mix igen eller om du vill välja en annan typ av elavtal.