Gå till innehållet

Byte av vattenledningar i Västerås centrum

Vi genomför just nu ett omfattande byte av vattenledningar i city. Arbetet görs via varutunneln som går under centrum och utförs i två etapper. Etapp 1 påbörjades 18 september och är färdig under vecka 44. I den här etappen berörs fastigheten Klas 8, Klas 12 och Kettil.

Under arbetets gång kommer vi behöva göra planerade avstängningar av vattnet. Vi kommer meddela detta via fastighetsägaren senast två dagar innan avstängningen. Då har du tid att planera din vattenanvändning och fylla upp vatten i dunkar och flaskor. Vi förstår att det aldrig är lägligt att vara utan vatten och gör allt för att det ska bli så få och korta avstängningar som möjligt.

Eftersom ledningarna är gamla finns det risk att de går sönder under arbetets gång – något som är svårt att förutse. Om det sker kan det bli ett kortare avbrott som vi inte kan planera för.

När vattnet kommer tillbaka efter en avstängning kan det vara missfärgat. Det är ofarligt men öppna gärna några kranar och spola ett tag för att vara säkra på att vattnet är rent innan det används för exempelvis tvätt och matlagning.

Skulle det bli ett längre avbrott på över 4 timmar kan vattentank ställas ut.