Gå till innehållet
Meny

Certifierade med Schysst elhandel

Schysst elhandel logoSom kund hos Mälarenergi  kan du känna dig trygg. Och vi är är väldigt stolta över att ha fått branschföreningen Energiföretagen Sveriges certifiering ”Schysst elhandel”.

Schysst elhandel innebär att det ska vara tydligt vad du köper och vad avtalet innebär. Det handlar bl.a. om att leva upp till följande:

 • Vi har enkla och korrekta beskrivningar av produkter
 • Vi har tydlig och korrekt prisinformation
 • Vi har en bra och schysst fullmaktshantering
 • Vi tar särskild hänsyn till utsatta kunder
 • Vi hjälper våra kunder vid klagomål och ger information om deras rättigheter


  Ett tryggt val

  ”Schysst elhandel” är en certifiering som ska göra dig trygg i ditt val av elavtal. Vår strävan efter att alltid vara ärliga och öppna mot dig som kund har gett resultat - vi är nu Sveriges första certifierade elhandelsföretag. Det visar att vi driver branschen framåt och vi tar gärna rollen som förebild.

  Tydliga avtal och villkor

  Genom certifieringen förbinder vi oss att vara tydliga i avtal och villkor. Vi lovar att aldrig ingå avtal med dem som visar tecken på att inte förstå innebörden av avtalet, alltid upplysa om dina rättigheter, visa hur du går tillväga vid klagomål, samt att alltid ge tydlig och rätt prisinformation.

  Energibranschen har riktlinjer kring tecknande av elavtal. Certifieringen ”Schysst elhandel” ska sträcka sig längre än riktlinjerna och göra det lättare för dig som kund vid valet av elhandelsföretag.

  Det oberoende certifieringsföretaget DNV GL har på uppdrag av Energiföretagen Sverige tagit fram certifieringen. Kriterierna är framtagna av Energiföretagen Sverige och synpunkter har inhämtats från KonsumentverketKonsumenternas EnergimarknadsbyråEnergimarknadsinspektionen och Oberoende elhandlare.

  Oberoende granskning

  DNV GL ansvarar för årliga revisioner och listan över certifierade företag kommer att publiceras på DNV GL:s och Energiföretagens webbplatser.
  Symbolen är en garanti för en öppen, transparent och pålitlig elhandel.

  Mer information om certifieringen och kriterierna

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel) Publicerad: